3 Sätt att spara pengar på bilförsäkring

För många är bilen en av de största månadsutgifterna. Därför är det inte konstigt att allt fler försöker hitta sätt att spara pengar på sin bilförsäkring. Här är några tips för hur du gör det!

1. Samla försäkringar för att få rabatt

Det finns flera sätt att spara pengar på din bilförsäkring. Ett av dem är att samla dina försäkringar hos en och samma leverantör. Många försäkringsbolag erbjuder rabatter om du tecknar flera olika typer av försäkringar hos dem, till exempel bilförsäkring och hemförsäkring. Dessa rabatter kan variera mellan olika bolag, så det lönar sig alltid att jämföra.

Vår högst rekommenderade bilförsäkring från Hedvig ger dock inte möjlighet att få samlingsrabatt, då de istället valt att erbjuda lägsta möjliga premie för samtliga av deras försäkringar från början.

2. Kolla hur mycket du kör och uppge rätt miltal

En av de största orsakerna till att folk betalar för mycket i bilförsäkring är att de inte kollar hur mycket de kör och uppger ett för högt miltal. Ditt miltal är en viktig del av din försäkringspremie och det är viktigt att du uppger rätt siffra. Om du kör för mycket jämfört med det miltal du uppgett till försäkringsbolaget så kan du få minskad ersättning vid en olycka. Om du däremot kör mindre än vad du uppgett så kan du spara pengar och få en billigare försäkring genom att sänka miltalet. Det kan vara ett bra sätt att spara pengar på din bilförsäkring.

ange rätt miltal för billigare bilförsäkring

3. Välj trafikförsäkring om du har en billigare bil

En trafikförsäkring är ett bra alternativ för dig som har en billigare bil. Detta beror på att en trafikförsäkring oftast är mycket billigare än en vanlig hel- eller halvförsäkring. Därför är det en mycket bra idé att välja en trafikförsäkring om du har en billigare bil. Nackdelen med att välja endast trafikförsäkring är att du inte får någon ersättning för skador på din egen bil vid en olycka, eller om den blir stulen.

Jämför priser på bilförsäkring

Här kan du jämföra ditt pris på bilförsäkring från våra rekommendera försäkringsbolag. Använd länkarna nedan för att gå direkt till försäkringsbolaget och få ditt prisförslag.

Hedvig: Se ditt pris här
Evoli: Se ditt pris här
ICA Försäkring: Se ditt pris här